Müftü Aktaş Siyaset mi Yapıyor?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, Gümüşhane Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş’ın MHP’ye ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı aleyhine siyasi tavırlar takındığını ve Canlı’ya oy verdirmeme gayreti içine girmiş olduğuna dair duyumlar aldıklarını söyledi.

Müftü Aktaş Siyaset mi Yapıyor?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, Gümüşhane Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş’ın MHP’ye ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı aleyhine siyasi tavırlar takındığını ve Canlı’ya oy verdirmeme gayreti içine girmiş olduğuna dair duyumlar aldıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada müftülerin il ve ilçelerde Müslüman halkın din işlerine bakan ve fetva vermekle görevli din adamları olduğunu hatırlatan Mazman, Gümüşhane Müftüsü Aktaş’ın siyasete olan merakını emekli olarak veya istifa ederek yerine getirebileceğini belirterek, konuyu Vali Dr. Yusuf Mayda’nın dikkatine sundu.

Tarih boyunca beşeri güç ve kudrete tabi olan, nefsine uyan din adamlarının sonunun hep hüsran olduğunu ifade eden Mazman, “Biz müftü denilince aklımıza milli mücadeledeki Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendiyi getiririz. Biz müftü denilince aklımıza Sarayköy Müftüsü Ahmet Şükrü Efendiyi, Denizli Çal Müftüsü Ahmet İzzet (Çalgüner) Efendiyi, biz milli mücadelede Bozüyüklü Hatip Hacı Süleyman Efendiyi getiririz. Bizler, Hurucu Alsultan diye sahte müftülerle, Şeyhülislam Sabri Efendiyi’de tanırız. Sayın Müftü sizi ne diye hatırlayalım?” dedi.

Gümüşhanelilerin bağrından Hasan Fahri Polat gibi müftüler çıkardığını dile getiren Mazman, “Yine bu Gümüşhaneliler sizi de sabırla aralarında barındırıyorlar. Biz tarihte Emevi ve Abbasi döneminde dini, iktidarlara göre yorumlayan din adamlarını da biliriz. Biz Ebu Hureyye ve onun gibileri de biliriz. Biz bugün bile mutezile ekolüne tabi olanları da biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müftü Aktaş’ın ev ev gezip seçmenlerden oy istediğini öne süren Mazman, Aktaş’ın AK Parti’nin mitinglerinde konuşmacı olarak da yer alabileceğini belirterek, “Gümüşhane, bugüne kadar birçok Vali, müdür, Müftü kısaca devlet adamını misafir etmiştir. Onları bağrına bastı, onlara saygı duydu ve onlar görevlerini tamamlayıp giderlerken onları uğurladı. Sayın Müftü siz şimdi cami cemaatine vaaz ederken bir kısmını ayırmak zorunda kalacaksınız. Çünkü siz birleştiren değil artık ayrıştıransınız. Siz artık tevhitten bahsedemezsiniz.  Bugün içine düştüğünüz çukurdan çıkamıyorsunuz. Siz nefsinizin esiri oldunuz. Siz nefsinizde sakladığınız gizli niyetleri deşifre ettiniz. Siz siyaset hazırlığı yaparken Allah sizi şaşırttı ve siyaset ağalarınıza karşı mahcup oldunuz. Bu mahcubiyetinizi telafi etmeye çalışıyorsunuz ama nafile. Gümüşhanelilerin siyasi iradesine elini sokanlar, bu eli çeksinler. Biz Belediye Başkanımızı dün olduğu gibi bugünde seçeriz. Bürokratlar ve devlet erkini elinde bulunduranlar, Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir tehditten çekinmez, bizim güldüğümüz an tehdit edildiğimiz andır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak demokrasinin ve bütün güzelliklerin yanındayız. Gümüşhane halkı huzurumuzu bozan kişisel hırsını bizim üzerimizde tatmin etmek isteyenlere fırsat vermeyecektir. Bu seçimlerin huzur ve barış içerisinde geçmesi dileği ile tüm halkımıza saygılar sunarım.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER