Sokakta ki Canlarımız

Sevgili dostlar; Bildiğiniz üzere  soğuk kış mevsiminin içerisindeyiz, üşüyoruz, kalın giyiniyor, sıkı sıkı giyiniyoruz, ısınma ihtiyacı duyuyoruz ve bu ihtiyacımızı en güzel şekilde insan olarak karşılamaya çalışıyoruz ama unuttuğumuz bir şey var,  sokaktaki canlar,  evet sokaktaki canları unutuyoruz! Hayvanlarımız var,  sokaklarda onlara kötü davranmak şöyle dursun,  beslenmeleri konusunda yardımcı olmamız lazım.  Sıcak bir kap yemek koymak, mama koymak,  su koymak bize hiçbir şeyi kaybettirmez diye düşünüyorum.  Şehrimizde GÜMÜŞ PATİLER var ki birçoğumuzun bildiğini düşünüyorum. Bu işi en güzel şekilde yapıyorlar.  Bizlerin de onlara maddi destek çıkması gerektiğini düşünüyorum.  Bizler onlara destekte bulunursak onların işleri daha da kolaylaşır. Televizyon programlarında görüyoruz,  hayvana eziyet,  zulüm yapılıyor. Gereken birden çok görüntüye maruz kalıyoruz, üzülüyoruz, kızıyoruz. Candır onlar yahu, CAN ASHABI İKRA EY ALLAH’IN RESULÜ hayvanlara yaptığımız iyilikler de mi sevaptır diye soruyor.  Bir gün Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor;  Her canlıya yapılan iyilik sevaptır diyor bizim yol göstericimiz. Peygamber  Efendimiz, bizlere yol gösterici olmuş, bizlerin bunu en iyi şekilde hayata geçirmemiz lazım.  Hiç kimseye al evinde besle, sahiplen demiyoruz ama hayvanlara canlılara merhamet istiyoruz.

Yazık,  bugün bütün sıcak mekanların kapısına baktığımızda en az iki veya üç  köpek merhamet bekliyor bizden.  Göz göze gelmeyi denediniz mi? Ben bazen göz göze gelemiyorum,  korkuyorum kızacak diye ben elimden geleni yapıyorum.  Siz de elinizden geleni yapar mısınız?  Siz de merhamet eder misiniz hayvanlara?

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gül Yılmaz
Gül Yılmaz - 9 ay Önce

Çok teşekkür ediyoruz hocam sizlerden bu güzel sözleri duymak bile bize destek inanın bütün Gümüşhane halkının duyarlı olduğuna inanıyorum onlardan gelecek olan destekle bizde durumu ağır olan canlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz yardım eden herkesten Allah razı olsun iyi insanlar çevremizde artsın inşAllah.

Meral kuzgun
Meral kuzgun - 9 ay Önce

Ah keşke herkes hayvanları gorebilse keşke . Kalemize sağlık hocam

Nur Çoban
Nur Çoban - 9 ay Önce

Çok güzel bir yazı olmuş Fatma hocam bu kış günlerinde canlarımızı unutmayıp unutan kişilerede hatırlattığınız için ayrıca teşekkür eder bir Gümüş Patiler olarakta maddi , manevi (eski kıyafetler, hasta bezleri...) her türlü desteğe ihtiyacımızın olduğunu bildirmek isterim sağlıcakla kalın.

Dülger
Dülger - 9 ay Önce

Allah bu kış günü sokakta kalan canlıya yardım etsin bizleride ahlaki vicdanımızla muamele ettirsin