İçile bilir bir Suda;
Çürük yumurta, yosun, amonyak v.b. kokuları olmamalı
Zehirli ve zararlı maddeler, hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermemelidir.
Bazı parametrelerin az veya çok olması da insan sağlığını ve çevreyi etkiler. Örneğin; florür, dişler için büyük önem taşır. pH, bor ve tuz konsantrasyonlarının uygun olmadığı bir topraktan kaliteli ürün almak olası değildir.
Ne yazık ki GÜMÜŞHANE de içme sularımız yosun kokusundan içilmemekte. Bunları yıllarca belediyeler yapmakta olup dere içerisinde olan ana depolarımız yaz aylarında çekilen Harşit çayının depolarımıza sızma olasılığı çok büyük; ayrıca betonlar dışarıdan su çektiğini hepimiz bilmekteyiz. Bunun önlemi hala alınmamış olması canımız tehlikelerle dolu olması acıklı bir hal almıştır.
Bunun yetmeyeceği gibi uluslar arası standartlara göre klorlanan su en az 30 dakika dinlendirilmelidir. Yapılıyor mu sizce?
Cevabı ben vereyim ne yazık ki hayır dinlenmek yok. Sabah erken saatlerde evinizin musluklarından akan sudaki kokuyu fark ediyorsunuzdur.
Her ay temizlik yapılması gereken ana depolar ilimizde kaç kez yapılmakta acaba?
Buna da yine ben cevap vereyim hiç yapılmıyor desek yeri. Malum ya bundan ibaret sorunlar devam etmeye…
Bunları soran olmadı bundan sonra da soran olmaz bizden gayri; böyle geldik böyle gideriz.
İlimiz için önemli bir sorun olmaya devam edeceği belli….
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
SORUMSUZLUK NEREYE KADAR ?