Barış Gedik, Gümüşhane'ye motosiklette ilk kupanın gururunu yaşattı

Gümüşhane'nin genç yeteneği Barış Gedik, Erzincan’da düzenlenen 3. MOTOFEST Drag Yarışları’nda birinci olarak Gümüşhane’ye motosiklet branşındaki ilk kupayı kazandırdı ve büyük bir başarıya imza attı.

Barış Gedik, Gümüşhane'ye motosiklette ilk kupanın gururunu yaşattı

Erzincan’da Valilik, Belediye Başkanlığı ve Erzincan Motosiklet Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen 3. Erzincan Motosiklet Festivali renkli görüntülerle tamamlandı.

Ünlü akrobasi pilotu Birkan Polat’ın gösteri yaptığı festivale ülke genelinden 850’den fazla sporcu katılırken, festivalin ilk gününde sporcular Ergan Dağı Kayak Merkezinde kamp kurdu.

Festival kapsamında ikinci gün Binali Yıldırım Bulvarı'nda drag yarışları gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgiyle takip ettiği etkinliğe Gümüşhane Motosiklet Kulübü de katıldı.

Toplam 9 motorla etkinliğe katılan Gümüşhane Motosiklet Kulübünden 28 yaşındaki motosiklet tutkunu Barış Gedik, 250 cc kategorisinde drag yarışlarına katıldı. 

İlk kez katıldığı yarışta YAMAHA R25 motoruyla birincilik kupasını kaldıran Gedik, Gümüşhane’ye motosiklet branşında ilk kupayı da kazandırmış oldu.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünden olan Gedik, kendisine bu tutkuyu abisi Serkan Gedik’in aşıladığını ve antrenmanları birlikte yaptıklarını belirterek, “Gümüşhane’me motosiklette ilk kupayı kazandırmanın gururunu yaşıyorum. Bu başarı benim için sadece bir başlangıç. Abimin sayesinde öğrendiğim ve kendimi geliştirdiğim bu sporda şehrime daha fazla kupa getirmek istiyorum. Motosiklet tutkum, abim Serkan Gedik’in kross motoruyla başladı. Bu işleri bana abim öğretti. Antrenmanları abimle yaptım ve onun rehberliğiyle bu başarıyı elde ettim. İlk kupamı da ona ithaf ediyorum. Onun desteği olmadan bu başarı mümkün olmazdı. Şimdi hedefim, bu alanda daha da ileri gidip, Gümüşhane’nin adını motosiklet dünyasında daha fazla duyurmak. Bu yolda her zaman daha iyisi için çalışacağım” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2024, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER