Bilek güreşçileri madalyalarla döndü

Gümüşhane Üniversitesi’nin kadın ve erkek sporcuları Edirne’de düzenlenen Bilek Güreşi Üniversiteler Türkiye Şampiyonasından madalyalarla döndü.

Bilek güreşçileri madalyalarla döndü

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bilek Güreşi Üniversiteler Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi 75. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya 34 üniversiteden 45 kadın, 110 erkek olmak üzere toplam 155 öğrenci katıldı.

Kıran kırana geçen mücadeleler sonucunda Gümüşhane Üniversitesi adına kadınlarda 55 kilogramda Şükriye Yılmaz sağ kol ve sol kolda birinci, 65 kilogramda Büşra Karakurt sağ kol ve sol kolda üçüncü, 70 kilogramda Sümeyye Gürler sağ kolda üçüncü, erkeklerde ise 55 kilogramda Berat Yıldırım sol kolda birinci, sağ kolda ikinci, 60 kilogramda Emre Töremen sağ kolda üçüncü, 90 kilogramda Yusuf Kır sol kolda dördüncü ve 65 kilogramda Şaban Nas ise sol kolda 4’ncü oldu.  

Şampiyonaya 3 kadın, 4 erkek olmak üzere 7 öğrencisiyle katılan Gümüşhane Üniversitesi takım halinde kadınlarda Türkiye ikincisi, erkeklerde Türkiye dördüncüsü olarak madalya almaya hak kazandı.

Öğrencileri bu başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Spor alanında bizleri sevindiren ve göğsümüzü kabartan haberler almaya devam ediyoruz. Üniversitemiz öğrencilerinin göstermiş olduğu bu gayretler, başarıları da beraberinde getiriyor. Bundan dolayı da sevincimiz ikiye katlanıyor. Özellikle Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyup da bu müsabakalara hazırlanan öğrencilerimiz başarıyı ziyadesiyle hak etmektedirler. Çünkü derslerinden fırsat buldukları sürede boş vakitlerini böylesi güzel işlerde sporlarda değerlendiriyorlar. Elde edilen başarılardan ötürü mutluyuz, gururluyuz. Her bir takımımızın daima arkasında ve destekçisi olmaya da devam edeceğiz. Takımlarımızı tekrardan bizlere yaşattıkları bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Fatih Yalçın, BESYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak’a ve takımlarımızın başarısının her aşamasında gösterdikleri gayretlerinden dolayı Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Fahri Terzi ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER