Gümüşhane'nin bilek güreşi şampiyonları dünyanın zirvesinde

Bugüne kadar elde ettikleri başarılarla Türkiye ve dünya spor camiasında saygın bir yer edinen Gümüşhaneli bilek güreşi sporcuları bu geleneği devam ettirerek son şampiyonadan da başarıyla döndü.

Gümüşhane'nin bilek güreşi şampiyonları dünyanın zirvesinde

Moldova’da 16-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında 60 ülkeden bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasına Gümüşhaneli sporcular damga vurdu.

Milli takım antrenörü Davut Altuntaş liderliğinde şampiyonaya 5 sporcuyla katılan Gümüşhaneli bilek güreşçileri çok sayıda madalya kazandı.

Şampiyona sonucunda sporcularımızdan Rabia Kayahan 65 kilogram Büyük Bayanlar Sol Kolda dünya şampiyonu, Şükriye Yılmaz 55 kilogram 23 yaş altı bayanlarda sağ ve sol kolda dünya şampiyonu, Berat Yıldırım 55 kg büyük erkekler sağ ve sol kolda dünya üçüncüsü, Muhammed Yasir Dalma 70 kilogram 18 yaş altı erkekler sağ kolda dünya üçüncüsü, Eslem Tuanna Ocaklı 18 yaş altı bayanlar 55 kilogram sağ kolda dünya dördüncüsü oldu.

Bugüne kadar sayısız başarıyla Gümüşhane’yi gururlandıran antrenör ve sporcularımızı bir kez daha tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz BAŞER
Yavuz BAŞER - 3 hafta Önce

Rabbim başarılarını daim eylesin. Başta Milli takım antrenörümüz Davut ALTUNTAŞ'a ve onun liderliğinde şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı Göklerde dalgalandırdıkları için bir GÜMÜŞHANELİ olarak ne kadar gurur duysak azdır.

Gümüşhaneli
Gümüşhaneli - 3 hafta Önce

Bu gururu bize yaşattığınız için tebrik eder daha nice başarılar dilerim...

SIRADAKİ HABER