Ara
Gümüşhane
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1648 %-0.06
45,0099 %0.41
4.207,11 % 0,46
Gümüşhane Haberleri Spor Gümüşhane sportif yetenek taramasında Türkiye ikincisi oldu

Gümüşhane sportif yetenek taramasında Türkiye ikincisi oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taramasında Gümüşhane ülke genelinde ikinci oldu.

740
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taramasında Gümüşhane ülke genelinde ikinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından yürürlüğe giren proje ile sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerin sporla tanıştırılması ve sporun sevdirilmesi, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor dallarına yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerinin sağlanması amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Faaliyeti başlatılmıştı.

Gümüşhane il merkezi ve 5 ilçeden seçmelere bin 231 öğrenciden bin 172’sinin katıldığı projede yapılan değerlendirme neticesinde 146 öğrenci barajı aşarak Temel Hareket Becerileri Eğitim ve Gelişim Modülü ve 2 aylık Temel Düzey Modül 1’i tamamlayarak, Spora Özgü Temel Eğitim ve Hareket Becerileri Gelişimi Modülü olan 4 aylık Orta Düzey Modül 2’ye devam ediyor.

Spor Genel Müdürlüğünün yaptığı değerlendirmeler sonunda Türkiye Sportif Yetenek Taramasında 2018-2019 sezonunda 3. Sınıf öğrenci, taranan, seçilen ve eğitime devam eden sayılar göz önünde bulundurularak yüzde 87,4 oranında başarı sağlayan Gümüşhane Türkiye ikincisi oldu. 

Ankara’da yapılan değerlendirme toplantısında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına Spor Hizmetleri Şube Müdürü Selahattin Taş’a plaket takdim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, Türk sporunda üretken sürdürülebilir ve başarılı bir sistem geliştirerek sporcu nesiller yetiştirmek, olimpiyatlar için sporcu havuzu oluşturmak, bilimsel destek vermek ve ulusal spor sisteminin geliştirilmesi, sporcu performanslarını en üst düzeye taşıyacak bilimsel yapının oluşturulması amacıyla başlatılan projenin devam ettiğini belirterek bu faaliyette emeği geçen antrenörler ve paydaş kurum olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.
 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
recaptcha.image_alt
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *