Kumaş: Efeler Ligi bizim için hayal değil 

Pizza Hut Erkekler Voleybol 1.Liginde mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor Voleybol Takımının Başkanı Zafer Kumaş, hedeflerinin Efeler Ligi olduğunu belirterek yarın oynanacak Gümüşhane derbisi için vatandaşları müsabakaya davet etti. 

Kumaş: Efeler Ligi bizim için hayal değil 

Gümüşhanespor Voleybol Takımı Başkanı Zafer Kumaş, başkan seçilmesinin ardından takım ve yapılan çalışmalar hakkında konuştu. 

Hedeflerinin Efeler Ligi olduğunun altını çizen Başkan Kumaş, bu amaca uygun bir takım kurduklarını dile getirdi. 

İsim sponsorluğu için de Gümüşhanelilerden destek isteyen Başkan Kumaş, Voleybol Fabrikası projesi kapsamında Gümüşhane’de yetişen genç voleybolcuların da altyapılardan büyük kulüplere gönderilmesi noktasında çalışmalarının hız kazanacağını sözlerine ekledi. 

Gümüşhane’nin Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi’nin ardından Efeler Ligi’ne yükselerek tüm Türkiye’de ses getirecek bir başarıya imza atması için yönetimle birlikte çalıştıklarını söyleyen Başkan Zafer Kumaş, son olarak tüm Gümüşhanelileri ligin ikinci haftasında yarın saat 16.00’da Aydın Doğan Spor Salonu’nda Ünsal Group Şiran Akademi Spor ile oynanacak Gümüşhane derbisine davet etti. 

“Efeler Ligi bizim için hayal değil”

Gümüşhane isminin voleybol ile birlikte tüm Türkiye’de daha da fazla duyulacağını ifade eden Gümüşhanespor Voleybol Kulübü Başkanı Zafer Kumaş, “Bir önceki dönem Gümüşhane voleybol takımının yönetimindeydim. Gümüşhane’nin voleybol takımı şu an birinci ligde ve kendini salon sporlarında ispat edebilecek güçte. Bizim şu an oynadığımız ligin bir üst ligi Efeler Ligi. Gümüşhane Voleybol Takımı’nın bu lige çıkabilmesi için iddialı bir takım kurduk. Bu takımımızla en kötü play-off oynayabiliriz. Efeler Ligi bizim için bir hayal değil, ben bunu gördüm. Bu sorumluluğu almamdaki en büyük etkenlerden birisi budur. Efeler Ligi için mücadele edeceğiz ve bu lige çıkarsak Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük kulüpleri Gümüşhane’de ağırlayacağız ve Gümüşhane’nin adını tüm Türkiye’ye duyurma imkânı bulacağız. Ben turizm sektöründe hizmet veriyorum, Gümüşhane’mizin turizmini bu şekilde de arttırabileceğimizi düşünüyorum. Takımımızın bütçe olarak bazı sorunları var, bu noktada Gümüşhaneli iş adamlarımızın da taşın altına elini koymasını ve sponsor olmasını bekliyoruz. İlk olarak bir isim sponsoru arıyoruz, kısacası takımımıza destek olacak bir ‘Babayiğit’ arıyoruz. Kulüp yönetimimiz zaten elinden gelen bütün fedakârlığı gösteriyor, hepsi gönüllü. Yöneticilerimizin bu takımdan maddi bir beklentisi yok. Bizim için paradan daha önemli olan şey başarı. Trabzon’u Trabzon yapan Trabzonspor’dur. Trabzonspor olmasa Trabzon şehri bu kadar gündemde olmazdı. Samsun Trabzon’dan büyük bir şehir olmasına rağmen Trabzon daha çok nam salmış bir vaziyette. Bu futbol takımları sayesinde oldu, biz de bunu hem voleybol hem de futbol takımlarımızla sağlamak istiyoruz. Şu an hedefe en yakın olan ve birinci ligde mücadele eden voleybol takımımız ve bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

“Çocuklarımızı Türkiye’nin önemli spor kulüplerine göndereceğiz”

Takımın altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Kumaş, “Yarın sezonun ikinci maçını oynayacağız ve bu Gümüşhane derbisi olacak. Ben bütün vatandaşlarımızı salona ve bu ambiyansa ortak olmaya davet ediyorum. Kesinlikle salonun ambiyansı bir futbol stadının ambiyansından daha iyi. Daha ses getirici ve daha eğlendirici. Çünkü kapalı bir alanda oynuyorsunuz. Yani 10 kişi bile tezahürat etse, büyük bir stadda 100 kişinin, 1000 kişinin yaptığı tezahürattan daha etkili. O yüzden ben Gümüşhane halkından voleybol takımımıza maçlarına katkı sağlamasını istiyorum, katılmasını istiyorum. Ayrıca voleybol takımımızın bir özelliği daha var. Gümüşhane'de şu an bir proje var. Voleybol fabrikası diye bir proje var. Devlet destekli olduğunu biliyorum. Ve burada şu an 300 çocuğumuz voleybol eğitimi alıyor. Voleybol eğitimini de bizim kendi voleybol hocamız veriyor. Ümit Terzi hocamız. Biz bu eğitimi verirken çocukların da örnek alabileceği bir voleybol takımının Gümüşhane olmasını istiyoruz. İşte bu yüzden Gümüşhane voleybol takımı çok önemli, gelecek nesiller için çok önemli bunun için gayretimizi göstereceğiz. Çocuklarımızı örnek olacağız ve çocuklarımızı Türkiye'de önemli spor kulüplerinde göreceğiz” diye konuştu.
 

YORUM EKLE