Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1123 %0.04
44,2470 %0.11
4.124,85 % -0,20
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane İmam Hatip Öğrencileri Devletin Zirvesine Mektup Yazdı

İmam Hatip Öğrencileri Devletin Zirvesine Mektup Yazdı

Öğrenciler durumlarını Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına mektup yazarak bildirdi

1819
Gösterim
Gümüşhane’de geçtiğimiz haftalarda heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, devletin zirvesine mektup yazarak mevcut durumlarını bildirdi.

Okul öğrencileri tarafından kendi el yazıları ile yazılan yaklaşık 130 adet mektup, Gümüşhane merkez PTT binasına 30-40 kişilik öğrenci grubu tarafından getirilerek APS ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi.

Öğrenciler okul ve pansiyonun taşınmasıyla birlikte yaşadıkları sorunları devletin zirvesine bildirirken, öğrenciler adına bir açıklama yapan Deryanur Melek Karahan, okulun ve pansiyonun 9 Aralık tarihinde, okul sahasının yanında yapılan inşaatlar nedeniyle “oturulamaz” raporu çıkarıldığını hatırlattı.

Okulun ve pansiyonun heyelan tehlikesi nedeniyle başka yerlere taşındığını ifade eden Karahan, “Bizim okulumuzu taşıdıkları bina daha önce sorun yaşanan ve çürük raporu verilmiş bir yer. Burası da bizim okulumuzun 400’e yakın olan öğrenci sayısını karşılamıyor. Bu yüzden öğrencilerimizin bir kısmı Çıraklık Eğitim Merkezinde eğitim görmekte. Biz İmam Hatip Lisemizin bir olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin ayrı-gayri olmasını istemiyoruz. Bu yüzden eğitime daha uygun ve öğrenci sayımıza yetecek şekilde yeni bir okul yapılmasını ve bu süreç içinde de bize daha uygun bir bina verilmesini istiyoruz.” dedi.

Karahan, devletin zirvesine gönderdikleri mektupların içerisinde yeni bir okul isteği ve bu süreçte daha uygun bir yere taşınma isteğinin yer aldığını da sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından öğrenciler, 3 ayrı kuruma gönderdikleri mektupları büyük zarfların içerisine koyarak postane yetkililerine teslim etti.

Öğrenciler, pansiyonlarının okula uzak olması, arkadaşlarının başka pansiyonlara uyum sağlayamaması ve üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlarının psikolojik olarak sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

Olayın geçmişi:

Gümüşhane’nin Güzeller mahallesinde 1989 yılında eğitim öğretime başlayan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinin duvarlarında yan tarafındaki inşaat çalışmaları nedeniyle geçtiğimiz aylarda çatlaklar meydana gelmiş, Gümüşhane Üniversitesi uzmanlarının yaptığı sondaj ve teknik incelemelerin ardından okul ve pansiyonunun boşaltılmasına karar verilmişti. 144’ü yatılı 389 öğrenci kent merkezinde ki Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulunun sağlam olan ek binasına ve Çıraklık Eğitim Merkezindeki sınıflara dağıtılmıştı.
İmam Hatip Öğrencileri Devletin Zirvesine Mektup Yazdı 1
1 / 5
İmam Hatip Öğrencileri Devletin Zirvesine Mektup Yazdı 2
2 / 5
İmam Hatip Öğrencileri Devletin Zirvesine Mektup Yazdı 3
3 / 5
İmam Hatip Öğrencileri Devletin Zirvesine Mektup Yazdı 4
4 / 5
İmam Hatip Öğrencileri Devletin Zirvesine Mektup Yazdı 5
5 / 5
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *