Ara
Gümüşhane
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3022 %0.32
44,9570 %0.28
4.148,96 % -0,55
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Toplum Yararına Programlar İçin 500 Kişilik Ödenek

Toplum Yararına Programlar İçin 500 Kişilik Ödenek

Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Orman İşletme Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan Ağaçlandırma ve Orman Bakım İşleri için Gümüşhane’ye 500 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) Ödeneği tahsis edildiğini söyledi.

307
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Orman İşletme Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan Ağaçlandırma ve Orman Bakım İşleri için Gümüşhane’ye 500 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) Ödeneği tahsis edildiğini söyledi.

Aşıcı, Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 330 kişilik Ağaçlandırma ve Orman Bakım İşleri konulu programın 1 Nisan tarihinde başlatılacağını belirterek, programın Gümüşhane (Merkez), Karanlıkdere (Torul), Kelkit (Köse ve Kelkit) Şiran Şefliklerine bağlı köylerde ve beldelerde uygulanacağını söyledi.

Bu programda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiğini dile getiren Aşıcı, programlara son müracaat tarihinin 21 Mart olduğunu hatırlattı.

Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerektiğini vurgulayan Aşıcı, bunun yanı sıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunduğunu belirtti.

Aşıcı, müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde mülakat ile asıl listelerin tamamının belirleneceğini, ayrıntılı bilginin Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan alınabileceğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *