Hocaların hocası Prof.Dr. Necmettin Tozlu kurtarılamadı

Türkiye'nin yetiştirdiği ender eğitim felsefecilerinden, hocaların hocası olarak değerlendirilen Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr. Necmettin Tozlu, Covid-19’a yenik düşerek hayatını kaybetti.

Hocaların hocası Prof.Dr. Necmettin Tozlu kurtarılamadı

Uzun yıllar boyunca Van’da, ardından da Bayburt’ta akademik faaliyetlerine devam eden 77 yaşındaki Tozlu, yaşadığı Bayburt’ta Covid-19’a yakalandıktan sonra doktor olan kızının yanına Sakarya’ya gönderildi.

Bir süredir Sakarya’daki hastanede rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Tozlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tozlu’nun cenazesi yarın (28 Şubat 2022) ikindi namazına müteakip Bayburt Üniversitesi Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından vasiyeti gereği aynı yerde toprağa verilecek.

Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Prof.Dr Necmettin Tozlu kimdir?

1945 yılında Gümüşhane Merkez Kocayokuş Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Kale’de, orta ve lise eğitimini Gümüşhane’de tamamladı. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne Pedagoji Asistanı olarak girdi. İsmail Hakkı Baltacıoğlu’nun Eğitim Sistemi Üzerindeki araştırmasıyla doktorasını verdi. Michigan Üniversitesinde araştırma ve incelemelerde bulundu. Eğitim Felsefesi Anabilim Dalında Doçent ünvanını aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı ve aynı üniversitede Profesörlüğe yükseldi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. ”Eğitime Giriş”, “Eğitim Felsefesi”, “Kültür ve Eğitim Tarihimizde Yabancı Okullar”, “Orta Öğrenimde Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi”, “Eğitim Problemlerimiz Üzerinde Düşünceler” konularında eserler yazdı. Aşık Nuri Baba üzerine bir inceleme kitabı vardır. Türk Felsefe Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği, The Philosophy of Education Society üyelikleri bulunmaktadır. Araştırma konuları arasında; İnsan, Toplum, Eğitim ve Devlet gösterilebilir. Özel ilgi alanları kitap okuma, Türk Halk Müziği, Yüzme ve Seyahattir. Bayburt Üniversitesinde Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan 4 çocuk babası Tozlu çok iyi derecede İngilizce biliyor.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eda Karaaslan
Eda Karaaslan - 3 yıl Önce

Necmettin amca Allah rahmet eylesin,mekanın cennet olsun inşAllah..seni çok sevdik,biz senden razıydık Rabbim de razı olsun inşAllah..

Ankara'dan Bayburt’a elif
Ankara'dan Bayburt’a elif - 3 yıl Önce

Çok kıymetli bir büyüğümüzü kaybettik, Rabbim mekanını cennet eylesin. Değerli eşi ve ailesine sabırlar diliyorum

Serpil ÖZTÜRK
Serpil ÖZTÜRK - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin , mekanın cennet olsun

Durmuş KILIÇ
Durmuş KILIÇ - 3 yıl Önce

Öğrencisi olmaktan büyük onur duyduğum değerli hocama Allahatan rahmet, eş dost ve yakınlarına, eğitim camiamiza başsağlığı diliyorum.

Ayşe Akkoç
Ayşe Akkoç - 3 yıl Önce

Nur içinde yat güzel insan, mekanın cennet olsun inşAllah.

Nafiz  ZOR
Nafiz ZOR - 3 yıl Önce

Biz ondan geldik dönüş O 'nadır Merhum Hocamıza Yüce Rabbimden rahmet yakınlarına sabr-ı cemiller dilerim. Sayın hocamızın sohbetinde bulundum, istifade ettim. kitaplarının bir kısmını aldım okudum bir kısmını başka yerden temin edip okumaya çalıştım. Allah cc razı olsun mekanı cennet olsun.

Serpil Talu
Serpil Talu - 3 yıl Önce

Değerli öğretmenim öğrenciniz olduğum için kendimi şanslı affediyorum. Nur içinde yatın. Yakınlarınıza baş sağlığı diliyorum.

İsmail HAYAL
İsmail HAYAL - 3 yıl Önce

Köyünde öğretmen olarak görev yaptım. Kendisi ile az da olsa sohbet imkanımız oldu. Dolu dolu, muhteşem bir insandı. Mekanı Cennet olsun inşAllah. Sağlam ve ihlâslı bir mümin olduğuna şahidim.


SIRADAKİ HABER