Üçüncüoğlu hayatını kaybetti

Gümüşhaneli araştırmacı-yazar Güngör Üçüncüoğlu (78), geçirdiği kalp ameliyatının ardından kurtarılamayarak vefat etti.

Üçüncüoğlu hayatını kaybetti

Torul ilçesinde kurduğu kütüphane ve vakıf çalışmalarının yanında yazdığı onlarca eserlerle Gümüşhane tarihine dair çok sayıda yazı kaleme alan 78 yaşındaki Üçüncüoğlu, son birkaç aydır rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Geçtiğimiz günlerde Giresun’daki bir hastanede kalp kapakçığı ameliyatı olan Üçüncüoğlu, ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde dün gece sabaha karşı fenalaştı. Üçüncüoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kurduğu Üçüncüzade Eğitim Kültür Vakfının yanısıra şehrin ilk özel kütüphanesini de Torul ilçe merkezinde Üçüncüoğlu Yardımlaşma Derneği adına tescil ettiren 4 çocuk babası Üçüncüoğlu’nun cenazesi 19 Ağustos Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Torul Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Tuğrulbey Mahallesindeki aile kabristanında toprağa verilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2024, 16:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf Sağır
Yusuf Sağır - 1 ay Önce

Gümüşhane sevdalısı değerli Güngör Üçüncüoğlu Beyefendi'nin vefatından derin teessür duydum. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Gümüşhane tarihi adına kaleme aldıklarıyla her daim yaşayacaktır. En son "Gümüşhane adına daha neler yapılabilir?" üzerine uzunca sohbet etmiştik. Eserlerini gönderme lütfunda bulundu. Yakın bir zamanda Torul'da kütüphanesinde buluşmak üzere sözleşmiştik. Fakat emr-i Hak vaki oldu, mekanı Cennet olsun. Umarım, onun azmi Gümüşhane gençlerine örnek olur.

Oktay Yıldız
Oktay Yıldız - 1 ay Önce

Şehrin entellektüel-yazar-çizer-düşünür akillerindendi Güngör abi. Sohbetlerini özleyeceğiz, eserleri ile hasbihal olacağız bundan sonra... Allah rahmet eylesin. Tüm Üçüncüoğlu ailesine başsağlığı diliyorum.

Gümüşhane Sevdalısı.
Gümüşhane Sevdalısı. - 1 ay Önce

Allah cc rahmet eylesin mekanı cennet olsun sevenlerine sabır diliyorum.

SIRADAKİ HABER