Özdemir: Üslubumuzda asla kavga olmayacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Torul Belediye Başkan adayı Evren Özdemir, belediye başkanlığı yarışında diğer adaylara ve onların destekçilerine kötü söz söylemeyeceklerini, üsluplarında asla kavga olmayacağını söyledi.

Özdemir: Üslubumuzda asla kavga olmayacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Torul Belediye Başkan adayı Evren Özdemir, belediye başkanlığı yarışında diğer adaylara ve onların destekçilerine kötü söz söylemeyeceklerini, üsluplarında asla kavga olmayacağını söyledi.

MHP Torul İlçe Başkanlığı tarafından Bulut Safası Düğün Salonunnda istişare ve aday tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, Torul İlçe Başkanı Temel Özcan, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Sezgin Yerlikaya, Torul Belediye Başkan adayı Evren Evrim Özdemir, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“Biz yolumuza bakacağız”
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açış konuşmasını yapan MHP Torul İlçe Başkanı Özcan, ne kadar hizmet yapılırsa yapılsın insan gönlüne hükmetmeyen hiçbir hizmetin kıymetinin olamayacağını belirterek, “Seçim sürecine girdik. Bu güne kadar hiç kimse ile tartışmaya girmedik, girmeyeceğiz. Biz, yolumuza bakacağız. Bize oy verenden de vermeyenden de ‘Allah razı olsun’ diyerek işimize bakacağız” dedi.

“Seçimden daha güçlü çıkmalıyız”

MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın ise 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurursak, MHP ve Cumhur İttifak’ının 24 Haziran seçimlerinde aldığı oyun üzerinde daha fazla oy alarak güçlü çıkması lazım” dedi.

MHP’nin ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de belediye başkan adaylarını bulduğunu ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kesinleşen belediye başkan adaylarımız toplantılarını yapmaya başladı. Bugün Torul’da yaptığımız toplantının ardından diğer ilçelerimizde de toplantılar düzenleyerek adaylarımız vatandaşlarımızla buluşturacağız. Seçim çalışması yaparken hiçbir dava arkadaşımız yapılabilecek olası provokatörlere prim vermeyecektir. Biz sadece Genel Başkanımızın izlediği yolu izleyeceğiz. MHP, ne 9 ışık doktrini ne de seçim sistemini anlatarak oy istemiyor. Bizim izlediğimiz politika 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında Lider Türkiye hedefine ulaşmaktır. Kırmadan, dökmeden, kimseye bağırıp ve çağırmadan Ülkücü Hareketinin gerektiği ne ise o yolu takip etmektir. Bu yolda Belediye Başkan adayımız Evren Özdemir’e çıktığı yolun uğurlu olması dileğinde bulunuyorum. Kemal Emiroğlu ve Evren Özdemir belediye başkan aday adaylarımızdı. Emiroğlu, Özdemir’in lehine çekilince Özdemir, Belediye Başkan adayımız oldu. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Allah’ın izni, vatandaşlarımız desteği ile seçimi kazanacağız.”

“Sen, ben yok Torul var”

MHP Torul Belediye Başkan adayı Evren Evrim Özdemir de kendisi için heyecan, gurur ve azim duygularının iç içe olduğu bir gün olduğunu belirterek, “Sen, ben yok, Torul var. Bugün burada hep beraber Torul’da yeni bir yürüyüşün başlamasına şahitlik ediyoruz. İyi niyetler ve temiz duygularla bu millete ve insanlığa hizmet etmek için bir araya gelmiş olan bu kadroya, yürekten inanıyorum ki Torul’un geleceğini inşa edecek. Torul’da yaşayan herkese eşit ve özgür yurttaşlar olduğu, her ferdinin adaletten pay aldığı, herkesin özgürlük içerisinde ve hakça paylaşıma sahip Torul’u oluşturmak, bu kadrolara nasip olacaktır” dedi.

“Gök kubbede hoş sadalar bırakmak istiyoruz”

Girdikleri bu yolda yüksek hedefler uğruna mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Özdemir, “Sizlerin dualarıyla ve destekleriyle ayakta duracağız ve bize halkımızın vermiş olduğu bu destek ile ayakta duracağız, bununla hayat bulacağız. Ben yolculuğun hayırlı uğurlu olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu ilk gün, vira bismillah diyebileceğimiz 1 Nisan 2019 tarihinin unutulmaz bir gün olmasını ve bu ülkeye ve insanlığa hayırlı hizmetler yaparak, gök kubbede hoş sedalar bırakarak bu dünyadan öte tarafa göçecek hizmetleri yapmayı cenabı Allah’tan nasip etsin diye dua ediyorum. Hiç kuskusuz sözlerime başlarken, birçok kimseye birçok değerli kardeşime, arkadaşıma şükran borçlu olduğumu ifade etmek isterim. Her şeyden önce, siyasi yolculuğumuzu içinde bulunduğumuz bütün sürecin başından itibaren bize destek veren en zor şartlarda beraber mücadeleyi ve yolculuğu sürdürdüğümüz bütün kardeşlerimize yürekten teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

“İnanmadığımız hiçbir şeyi söylemeyeceğiz”

Özdemir, inanmadıkları hiçbir şeyi söylemeyeceklerini vurgulayarak, “Söylediğimiz sözleri gerçekleştirmek içinde ne pahasına olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yeri gelecek sözü tam kitabın ortasından söyleyeceğiz yeri gelecek sözü en ileri noktadan söyleyeceğiz ama üslubumuzda asla kavga olmayacak, üslubumuzda asla kamplaştırma olmayacak, halkın sesini milletin nefesini medeniyetin bütün değerlerini hiç unutmadan yolumuza devam edeceğiz. Kimseyi bu topraklarda bizden farklı ve bizden ayrı olarak görmeyeceğiz, hiç kimseye karşı düşmanlık etmeyeceğiz, hiç kimseye karşı sözünü onun zafiyetini zedeleyecek şekilde sözümüzü söylemeyeceğiz. Kimseye düşmanlık etmeyeceğiz bir tek istisnası var bu ülkede ve bu dünyada biz ancak ve ancak zalimlere karşı düşmanlık edeceğiz. Sözümüzü söylerken de biraz önce ifade etmeye çalıştığım gibi sözümüzü makul çoğunluğun kabul edeceği şekilde söyleyeceğiz ve bu anlamda milletin kararı, milletin sesi, milletin tercihi bizim siyasetimizin altın sesi olarak gördüğümüzün siyasetin tercihleri olacak” şeklinde konuştu.

“Asla kötü söz söylemeyeceğiz”
 

Kendisi ve arkadaşlarının Torul’da girilen belediye başkanlığı yarışında karşılarındaki adaylara ve onların destekçilerine hiçbir zaman kötü söz söylemeyeceklerini ve onları rencide edecek hareketlerde bulunmayacaklarının altını çizen Özdemir, “Biz sadece Torul halkına yapacağımız projeleri anlatacağız. Sonrada takdiri yüce Mevla’ya teveccühü de yüreği temiz, alnı açık fedakâr ve cefakâr Torul halkına bırakacağız. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki, Torul halkı kendisinin haklarını en iyi kimin savunacağını bilecek olgunluğa sahiptir. Onun için halkın verdiği her oy bizim için değerlidir. Geçmişte hangi kişiye, oy vermiş olursanız olun, yaşadığımız bu güzel kente hoyratça ve egoistçe yapılanlardan mutlu olmayan tüm hemşerilerime sesleniyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu memleket bizim” 

Özdemir, konuşmasının sonunda daha sonra şunları söyledi: “Gelin, bu güzel İlçeyi herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getirmek için el ele çalışalım, fikirler üretelim, hayata geçirelim. Gelişen dünyanın tüm avantaj ve olanaklarını, Torul’umuza kazandırarak geleceğimizi şekillendirelim. Torul’umuzu sadece yaşayanların değil, misafirlerinin de mutlu olduğu, bu mutluluğun yüzlere yansıdığı bir kent yapalım. Gelin, sıkıntıda olan esnafına sahip çıkan, şiddet gören kadınlara kol kanat geren, engellilerimiz ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıran, bizimle birlikte yaşayan canlıların mutlu ve tok uyuduğu bir ortamı, İlçemize değer katan öğrencilerimizin bir turizm elçisi olarak mutlu ayrıldıkları, bir kısım yok edilmiş bir tarihini yeniden hayata katan, turistlik olanakları zengin, spor dallarında iddialı, bilim insanları, sanatçıları ve en önemlisi halkıyla bir ve beraber olan yüksek kalitesine sahip bir cennet Torul’u kuralım. Yarından itibaren de, son birkaç aydır, fazla göz önünde olmadan yaptığım gibi muhtarlarımızı, emekçilerimizi, esnaflarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, spor kulüplerimizi, iş adamlarımızı ziyaret edeceğim. Sorularını ve çözüm önerilerini dinleyeceğim. Kimi zaman Torul’da kimi zamansa Torul dışında, İlçemizi nasıl huzur içinde yaşanılası bir kent yaparız, onun çalışmalarını yapacağım. Tüm bu hedefler için, parti ve siyasi kimlik gözetmeden her kurum ve kişiyle Torul için ne yapabiliriz diye düşüneceğimizi, birliğin, beraberliğin ve bunun getireceği huzurun inşası ve devamlılığı için, canımızı dişimize takarak ve sadece Torul’umuzu ve insanımızı düşünerek hareket edeceğimizi beyan ediyor ve söz veriyoruz. Dünyada başka bir Torul yok. Bu değer bizim, bu hasret bu özlem bizim. Bu memleket bizim. Bu özel günde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Toplantı, düğün salonunun bahçesinde toplantıya katılan kadınların yıldız, erkeklerin ise hilal şeklinde yer aldığı Türk Bayrağı oluşturarak çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER