Başer: Dolmuşlar kar mı ediyor zarar mı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Hasankeyf Cafe’de düzenlenen kahvaltı programında Fatih Dolmuş esnafı ile buluştu.

Başer: Dolmuşlar kar mı ediyor zarar mı?

Gümüşhane Merkez Canca ve Bağlarbaşı Mahalleleri arasındaki güzergahta hizmet veren Fatih Dolmuş esnafının sorunlarının bitmesinin ve ulaşımın makul fiyatlara sağlanmasının önünü açacağının altını çizen Başer, “Yönetime geldiğimizde sizlerle rekabet etmeyeceğiz ve Belediye Otobüslerini sistemden çekeceğiz” dedi.

“Seçim üzeri şark kurnazlığı yaparsan böyle duvara toslarsın”

Düzenlenen programda Fatih Dolmuş Esnafının seçimden sonra zarara uğramasına son vereceğinin altını çizen MHP Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, “Yeni Devlet Hastanesi yapılacağı zaman Sayın Başkanın verdiği yeni dolmuş sözü ne oldu? Şimdi 8 tane dolmuş ile yolcu taşımaya çalışıyor. Belediye Otobüs şoförleri kart satıyor otobüsün içinde. Hangi ilde var bu uygulama? Neler dönüyor acaba orada? Belediyenin haberi var mı acaba bundan? Belediye Otobüsleri kar mı ediyor yoksa zarar mı? Peki bunun parası kimden çıkıyor ve nereye gidiyor? Boşuna demiyoruz gücümüzü birleştirelim, kaynaklarımızı israf etmeyelim diye. Eğer bizler yönetime gelirsek Belediye Otobüslerini sistemden çekeceğim ve Fatih dolmuşları ile rekabet ettirmeyeceğim. İki üç yolcu ile taşımacılık yapılmaz. Başkan seçim üzeri öğrenci biniş ücretlerini indireceğim dedi sizler tepki gösterince duraksadı. Hesapsız ve plansız seçim üzeri şark kurnazlığı yaparsan böyle duvara toslarsın. ‘Seçimi alayım da ne olursa olsun’ mantığıyla bir şehir yönetilir mi? Zararı kime bu mantığın? Siz emekçilere ve ailelerinize elbette yani bu şehre. Çeşitli illerde esnafı zarar uğratmadan uygulanan birçok protokol var neden örnek almıyoruz?” diye konuştu.

“Bu yapıyla ve bu zihniyetle bir şehir yönetilemez”

“Bir şehrin esnafı ve zanaatkarı ayakta durmazsa o şehir ayakta kalabilir mi?” diyerek esnafın şehrin bel kemiği olduğunu dile getiren Başer, “Bir sabah uyandığınızda fırınlarının hepsinin kapalı olduğunu düşünebiliyor musunuz? Herhangi bir kurum bir gün kapalı kalsa ne olur ama siz dolmuş şoförlerinin bir gün kontak kapattığını düşünün ya da eczacıların ilaç satmadığını kaos olur. Esnaf ayakta tutulmalıdır bu zorunludur. Esnaflık birçok şeyden mahrum yaşayarak icra edilen bir meslektir ve şehrin bel kemiğidir. Ben de bir esnafım ve bizler bir devlet memuru gibi yaşamıyoruz 7/24 hizmet veren insanlarız. Gümüşvadi’de iki adet hattı olan bir kardeşiniz olarak, ben de sizinle yine aynı sektördenim. Ağaç kovuğundan çıkmadık bu şehirde doğduk bu şehirde büyüdük ama dünyayı da takip ediyoruz. Buradan sayın başkana sesleniyorum az da olsa dünyada ve diğer illerde yaşanan gelişmeleri takip et. Biz heybemizden laf söylemiyoruz hayır dersimizi çalışıyoruz çünkü, dünyayı takip ediyoruz. Aklımız, fikrimiz bu şehre ve insanlarına nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesinde. Bunun için çalışıyoruz ve bunun için çalışacağız. Daha güzel ve müreffeh bir şehir için çalışacağız. Esnafı ve insanı ile daha yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için geliyoruz. Kimsenin işiyle veya aşıyla tehdit etmeden çalışacağız. Biliyorum sizler tehdit altındasınız.  Bu ne ceberrut bir yapıdır. İnsanlar her şeyi ile tehdit edilir mi? İnsanlar bu ekonomide inşaat yapmaya çalışıyor ancak belediyenin b’sine bulaşan ‘acaba işime taş koyarlar mı?’ diye kara kara düşünüyor. Bu yapıyla ve bu zihniyetle bir şehir yönetilemez. Rahat olun biz yönetime geldiğimizde kaynaklarımızı beraber kullanacağız. Sizi paçasından tutup aşağı çekmeyeceğiz ya da rekabet etmeyeceğiz. Hedefimiz dolmuş esnafı kardeşlerimizi zarar uğratmak değil kara geçirmek olacak söz veriyorum” ifadelerini kullandı. --Bülten--

l

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halim Selim
Halim Selim - 7 ay Önce

Belediye başkan adayını sabah saatlerinde dolmuşları kullanmaya davet ediyorum. Oy uğruna esnafı memnun etmek için belediye otobüsünü kaldıracağız şeklinde vaat mi olur? Mevcut uygulamaları iyileştirmek varken, mevcut ekonomik ortamda belediye otobüs ücretlerini öğrenciler için daha ulaşılabilir kılmak ve öğrencilere daha insani koşullarda ulaşım hizmeti sunmak varken özel dolmuş esnafının menfaatlerine dönük vaatte bulunmak doğru değil. Dolmuş esnafı kısacık mesafede uyguladığı ücreti, balık istifi öğrenci taşınmasını, sefer saatlerini vs. gözden geçirsinler, sonra şehir taşımacılığında tekel olmanın hayalini kursunlar. Bu şehirde sadece Gümüşhaneliler yaşamıyor, Gümüşhane esnafını ayakta tutmak için hem Türkiye'nin farklı şehirlerinden hem dünyanın farklı ülkelerinden gelen binlerce öğrenciyi gelir kapısı görmek yerine, daha iyi, nazik, kaliteli, temiz, hesaplı ulaşımın yolları aranmalı.

Jashua M.
Jashua M. @Halim Selim - 7 ay Önce

bravo her bir kelimeniz doğru tebrik ediyorum.

Belediye otobüsleri
Belediye otobüsleri - 7 ay Önce

Belediye otobüsleri sistemde kalmalıdır. Rekabet de olmalıdır ki fiyatlar tek kişinin tekelinde olmasın. Böyle olmazsa bu sefer esnafa güzel gözükmek için vatandaşın sırtına zamlarla birlikte dolmuş ücreti masrafı da vurulmuş olur. Ancak şu da var belediye otobüsleri de özel dolmuşlarla aynı fiyata götürüyor bu olmamalı, devletin bir farkı olmalı. Bakın Trabzondaki uygulamaya öyle mi orda hayır. Belediye otobüslerinde bilet de satılmalıdır. Kartı olmayan insanlar da var sonuçta onları da düşünmeliyiz. Vatandaş için çalışıyoruz esnaf için değil. Tabiki esnaf da kazansın ama vatandaşın önüne geçerek değil.

YORUM 29
YORUM 29 - 7 ay Önce

Sayın başkan adayı belediye otobüslerini seferden kaldırmakla 40-50 dolmuşçu esnafına oy uğruna şirinlik yapıyor ama bu şehrin vatandaşını ve burda yaşayan binlerce öğrenciyi maalesef hiç düşünmeden dolmuşçulara neyi peşkeş çekiyor.Kimse kusura bakmasın oy uğruna bir kesimi memnun ederken çok daha büyük bir kesimi mağdur etmeye hiçkimsenin hakkı yoktur.Bu vizyonsuz ve menfaat içeren bir vaattir ve çok yanlıştır.Siyaset sahnesinde yarışan adayların Halka Hizmet, Hakka Hizmettir şiarıyla yollarına devam etmelerini temenni ediyorum.

Kadir
Kadir - 7 ay Önce

Çook talihsiz bi açıklama iki tane esnafı daha da zengin etmek için belediye otobüslerini kaldırmak üzücü, kendisi de dedi sizin neden 2 tane Gümüşvadi'de aracınız var tabi kar edemezsiniz, personel gideri almış başını gitmiş bu ücreti de yolcunun sırtına vur, sonra zigana tüneli açıldı neden hala 150 tl diye ağlarız, aynı durum merkez dolmuş içinde geçerli kimin kaç tane hattı var, eleman çalıştırıyorlar.

NECMİ YOLAŞAN
NECMİ YOLAŞAN - 7 ay Önce

Dünyanın neresinde dolmuşçular para kazansın diye Belediye otobüsü kaldırılması gibi bir beyanat olur. Tüm belediyeler asli işini yapmalı; altyapı, üstyapı, yol, su, temizlik, otopark, taşıma, imar vb. Gibi daha yaşanılabilir kentler oluşturulmalı. Belediyelerin Asli olmayan işleri makarna, kömür, et yardımı, doğalgaz yardımı, emekli maaşı, öğrenci bursu vb. işleri kanunla derhal yasaklanmalıdır.

Üç Hilal
Üç Hilal - 7 ay Önce

Arkadaşlar;
Vedat bey belediye otobüsleri üç beş kişiyi taşıyıp zarar ediyor. Belediye otobüslerini kaldırıp dolmuş fiyatlarını düşürüp dolmuşlardan düşürdüğümüz rakamı belediye otobüslerinden sirkülasyon yoluyla dolmuşlara aradaki farkı aktaracak.
Bunun Avrupa’da çok örneği var
Vedat bey burada vizyon farkını ortaya koydu
Bu ne demek;
1- Dolmuş fiyatları 15 TL den 10 TL’ye düşecek vatandaş kar edecek
2-Dolmuşçular zarar etmeyecek aradaki farkı belediye verecek
3-Belediye otobüsleri zarar etmeyecek 3-5 kişi için boşuna mazot yakmayacak, personelini başka yerde kullanacak
4- Otobüs isimleri yapılacak protokol ile Gümüşhane Belediyesi Olacak
5-Toplu taşıma kontrolü Gümüşhane Belediyesinin kontrolünde olacak

Gumusvadi örneğinde bunu neden göremiyoruz.
Gumusvadi örneğinde bunu neden göremiyoruz. @Üç Hilal - 7 ay Önce

Aynı durumu gumusvadi örneğinde görmek isteriz şu an bahsedilen firma işi tekelinde götürüyor. Bu bahsedilen uygulamada tekellesme olma ihtimali çok yüksek iyi ayarlama yapılmalı bence.

Pes doğrusu
Pes doğrusu - 7 ay Önce

Başkan Bey sabah saatlerinden acaba toplu taşımayı hiç kullanmış mı merak ettim.En doğudaki ücra illerde bile belediye otobüsleri var iken başkan olursam bu otobüsleri revize edeceğim yerine balık istifi gibi yolcu taşıyıp öğrenci olmadığı zaman 23 dakika da bir gelen bazı numaralı halk otobüsleri sahibine keyf bağdaşmak da neyin nesi?Hele bir hafta halk otobüsü ile yolculuk yapın da görelim bakalım .El insaf

Yorumsuz
Yorumsuz - 7 ay Önce

Fatih dolmuş fiyatlarınıda belediye belirlemiyor mu ?


SIRADAKİ HABER