Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4320 %0.06
45,5991 %-0.51
4.347,13 % 1,47
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Fındıkta alan bazlı gelir desteği ödenecek

Fındıkta alan bazlı gelir desteği ödenecek

Gümüşhane’de Kürtün ilçesinin faydalandığı Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Karar, 2015 üretim sezonu için uzatılarak Resmi Gazetede yayımlandı.

580
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane’de Kürtün ilçesinin faydalandığı Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Karar, 2015 üretim sezonu için uzatılarak Resmi Gazetede yayımlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, ülke için son derece önemli bir tarımsal ürün olan fındıkta Bakanlık tarafından 2009 yılında uygulamaya başlanan ve 6 yıl aralıksız devam eden alan bazlı gelir desteği ödemesi kapsamında 2014 yılında 985 fındık üreticisine 1 milyon 291 bin 887 TL ödeme yapıldığını söyledi.

Desteklemenin 2014 yılında sona erdiğini fakat üreticilerden gelen yoğun taleplerin Bakanlık tarafından değerlendirilmesi neticesinde Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesi 18 Kasım 2015 tarihli ve 29536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2015/8215 nolu Bakanlar Kurulu Kararı ile 2015 yılı üretim sezonu için uzatıldığını dile getiren Birşen, “Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında uygulanacak olan fındık alan bazlı gelir desteği için üreticilerimizin 1 Nisan 2016 tarihi mesai bitimine kadar Kürtün İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat yapması gerekmektedir. Üreticilerimiz bizzat kendileri başvurularını yapabileceği gibi yasal temsilcileri vasıtasıyla da  başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.  2015 üretim yılı fındık alan bazlı gelir desteği ödemeleri dekar (dönüm) başına 170 TL olarak gerçekleştirilecektir. Uygulanacak alan bazlı gelir desteğinin ilimize ve tüm fındık üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
recaptcha.image_alt
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *