ZAMAN

Var mı zamanla bir derdi olmayan. Herkes mi zamanını harika bir kalitede kullanıyor. Bir ben mi problem yaşıyorum zamanla ve zamansızlarla.

Zamansız yaşadığım her şeye kızıyorum küsüyorum ama sonra onlarla da yüzleşiyorum hatta kendimi ifade ediyorum anlıyor beni onaylıyor kızıyor bana sonra aramızda hallediyoruz.

Herkese anlattım kendimi bir sana açamadım içimi anlatamadım kendimi. Bana gülüyorsun ya hani, sanki senden bizden bahsediyorsun gözlerinle seni anlamaya çalışıyorum ama olmuyor hep bir eksik.

Ruh eksik duygu eksik bakıyorum tekrar yeniden olur mu dudaklarından dökülür mü o iki kelime… Peki o iki kelime ne? Tekrar yapma.

İkimiz için mümkün görünmüyor. Kimler kimleri anlatıyor satır satır kimler için bir adım atıyorsunuz veya koşuyorsunuz lütfen bırakın birileri için bir şeyler yapmayı artık kendiniz için harekete geçme zamanı.

Nurhayat hanım bana ne zaman tamam kendim için bir şey yapıyorum artık desem onu bile dolaylı yollardan kendim için yapıyorum dedi. Ve bana benim için harika bir şey yaptınız hocam dedi, peki ne yaptım dedim şaşkınlıkla çocuğumu değiştirdiniz.

Yine ıskaladınız Nurhayat hanım ben çocuğunuz için bir şey yaptım durumun sizinle çokta alakası yok. Ama evet dolaylı olarak şu an için sizinle alakası olabilir fakat gelecek için çocuğunuza yatırımı olan bir iyilik.

Peki sevgili arkadaşlar sizler kendiniz için neler yapıyorsunuz? Hepimiz kendimiz için az çok demeden kesemize bir şeyler atıyoruz ama başkaları söz konusu olunca ne kadar cömertiz bu durumu dengede tutabiliyor muyuz.

Lütfen bazı durumlarda kapıları hızlıca çarpmayınız geri dönüş yaşanacağı zaman sıkıntı olabiliyor dostlar. Ne kadar çözüm odaklısın yani kendini sadece problem yaratmaya mı adadınız yoksa sizde bir yaralı parmağı görünce çözüme kanalize oluyorsunuz değil mi? Söyleyemediklerinizi ne yapıyorsunuz? kutunun içine koyup saklıyor musunuz? Kimimiz uzun kimimiz kısa vadede yapıyor bunu. Ben hayatımda kısa vade cezalandırma yöntemini kullanıyorum.

İnsanları yokluğunuzla cezalandırınız. Hoş sohbetinizden mahrum edilmeli ve hatta sesinizi duymaya ihtiyaç hissetmeli ki sizi değerli kılacak objeleri beyin bir araya toplasın ve merkezden ona çeşitli uyarılar gelsin. Bu etkiye tepki durumu bilimsel olarak ta milyonlarca insan üzerinde denenmiş ve sonuçlar aslında hepimizin bildiği tam olarak bu geri dönütler bunlar.

Zamanı verimli kullandığımızda sosyal ve psikolojik olarak nasıl da ferahlıyoruz. Bizi yepyeni bir insan yapıyor zaman. Aynaya bakıyor musunuz ? Ben çok sevmiyorum ihtiyaçlarımı giderecek kadar kullanıyorum benim için yeterli oluyor.

Bazılar çok kullanıyor ayna çantasında taşıyanlar bile var Neden sorusuna aldığım cevap kendimi seviyor ve kendimi görme ihtiyacı hissediyorum ama bir kişiden öyle bir cevap aldım ki defalarca sordum yalnışmı anladım diye cevap: kendimle yüzleşmek için sık sık kullanıyorum dedi. Sanırım bunun içinde artık gerekli olmaya başladı canım aynalar.

YAŞASIN AYNALAR. Evet tamammıyız çıkıyormuyuz yola dedi büyük koca adam ve çıktılar ardından ama birşeyi unuttu tam olarak o saattemi çıkacaklardı. Zaman doğru zamanmıydı peki giderken hoşça kal dendimi herkesle tek tek vedalaştın mı? Toplu olarak cevap veriyorum hayır dedi. Bakın bu yazıdaki kaçıncı lütfen oldu bu. Lütfen giderken kırmayın dönüşte tamiri zor oluyor her parçanın ustası bulunmuyor.

Parça parçadır insanoğlu bir arada tutması zor dağıttıktan sonra bir araya toplaması daha zor…

Saygılar

(FTK)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Beyza Eryılmaz
Beyza Eryılmaz - 2 ay Önce

Güzel kadın yine o kadar güzel yazmışsın ki. Ayna olayı bambaşka yerlere getirdi.

Ayzade memiş
Ayzade memiş - 2 ay Önce

Yinemi çiçek. Hocam harikasınız .