“ANKARA GÜDEF”İ TEBRİK EDİYORUM

12-15 Nisan 2012 tarihleri arasında Ankara AKM’de gerçekleştirilen “2.Gümüşhane Günleri” etkinliklerini organize eden Ankara GÜDEF’İ tebrik ediyorum.

Başkent Ankara’da dört gün süreyle Gümüşhane’nin gündem olmasını çok önemli bir olay olarak görmek gerekir.

2011 yılında birincisi yapılan ve bu yıl da ikincisi yapılmış olan “Gümüşhane Günleri” etkinliklerine ben de katıldım. Açılış anından itibaren üç gün süreyle bütün vaktimiz etkinliklerin olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde geçti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İsmail Akçay’ın daveti üzerine; Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen etkinliklere katılan Sayın İsmail Akçay, Sayın Turan Tuğlu, Sayın Mustafa Akbulut, Sayın Sebahattin Uçar ve Sayın Aydın Ayar’la birlikte odanın aracı ile Ankara’ya gittik.

Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyorum; Sayın İsmail Akçay, bu tür etkinliklere çok önem veriyor. Her şeyi hesaplıyor. En ince ayrıntısına kadar bizzat takip ediyor.

*     *     *

Taşra illerinin Ankara, İstanbul gibi büyük illerde yaptığı sosyal etkinlikleri taşranın, büyük şehir kültürüne karşı “kendisini ispat etme ve ayakta kalma direnç refleksi” olarak görmek gerekir.

Özellikle 1960’lı yıllardan sonra ayak sesleri duyulan, 1980-2000 yılları arasında ise zirve yapan “göç gerçeği” ni yaşamak zorunda kalan Anadolu insanı, doğduğu yerin kültürünü, hasretini ve daha genel bir ifadeyle Anadolu’yu büyük kentlere taşıma gayretinde olmuştur. “Mademki ben köyüme gidemiyorum, öyle ise köyümü buraya getiririm.” düşüncesi büyük kentlerde yüzlerce binlerce derneğin kurulmasına neden olmuştur. Ankara’da yaşayan Gümüşhaneliler de dernekler vasıtasıyla organize olmuşlar ve bunun da sonunda GÜDEF ortaya çıkmıştır.

*     *     *

GÜDEF’i, federasyon yapısını ve kimlerin yönetimde olduğunu pek bilmem. Sadece Sayın Başkanı ve bir iki arkadaşını tanıyorum. GÜDEF Başkanı Sayın Hamdi Arslan Bey’le de kısa süre önce tanışma fırsatımız oldu. Ama, gördüğüm odur ki, GÜDEF Ankara’da zoru başarmıştır.

Onbinlerce insanın katıldığı dört gün süreli bir organizasyonu yapmak kolay bir iş değildir. Sürekli hareket, sürekli insan seli ve birbirinden ayrı bakış açısına sahip insanlardan meydana gelen bir büyük organizasyonu yapmak zor bir iştir.

Ben bu organizasyonda, gelecek yıllarda gerekli olabilecek bazı notlar aldım. Benim gibi, pek çok Gümüşhanelinin de ajandasında bazı notlar vardır. Biz bunları gelecek yıl organizasyonlarında kullanmak üzere GÜDEF yetkililerine vereceğiz, vermeliyiz.

“2. Gümüşhane Günleri” etkinliklerinde yapılması gerekenlerin en iyisi yapılmıştır. Ama gelecek yıllar yapılacaklar için, yeni bakış açıları, yeni istişareler ve yeni açılımlar ise elbette zamanı geldiğinde yapılmalıdır.

“2.Gümüşhane Günleri” etkinliklerini organize eden Ankara GÜDEF’in değerli yönetimini ve üyelerini Başkan Sayın Hamdi Arslan’ın şahsında tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Güzel günler dileğiyle. 
  

YORUM EKLE