Kelamden Kaleme
Kıymetli sporseverler ve okuyucular. Sizleri saygı, hürmet ve muhabbet ile selamlıyorum.
Sporu, hayat felsefesi ve yaşam tarzı olarak gören bir eğitimci olarak ilimizde, ülkemizde ve dünyadaki sporun tüm branşları ile ilgili tespit, öneri ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmayı kendime misyon olarak görev kabul ettim.
Saygıdeğer okuyucular, ilimizde sporun en çok bilinen futbol, voleybol, atletizm başta olmak üzere diğer branşlarda da takım, salon sporları ve ferdi sporlar yapılmaktadır. Spor kulüpleri, Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan okul sporları, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesinde yapılan faaliyetler, antrenman ve müsabakalar, Gümüşhanedeki sporcu, personel, tesis, malzeme, en önemlisi de maddi anlamda yükünü sırtlayan özel, tüzel kurum, kuruluş ve kişilerdir.
Cumhuriyet’in 100. yılında spor federasyonlarının tüm branşları için “Gümüşhane 100.Yıl Spor Çalıştayı” çok geç kalmış, hatta yapılması ihtiyaç ve zorunlu hale gelmiştir. İlimizin en önemli marka değerlerinden olan Gümüşhane Üniversitesi’nin (BESYO) Beden Eğitimi Spor ve Yüksekokulu’nun planlayıp, organize ettiği ve ev sahipliği yaptığı çalıştay, sporun tüm branşlarındaki paydaşların, bileşenlerin, sporla ilgili, bilgili, yetenekli kişi, kurum ve kuruluşların katıldığı üç aşamada yapılmalıdır.
Gümüşhane Üniversitesi BESYO akademisyen hocaların en kısa ve uygun tarifle planlayıp, organize ettiği ve de ev sahipliği yaptığı çalıştay, üniversite kongre merkezinde çok geniş tabanlı davetlinin katıldığı (ASFK, spor kulüpleri, spor federasyonları il temsilcilikleri, antrenörler, sporcular, meslek odaları, sendikalar, dernekler, vakıflar, sporla ilgili bilgili, yetkili kurum ve kuruluşlar vb.) ilk aşama yapılmaktadır. Her katılımcının söz aldığı tam gün yapılan istişareli toplantıda tespit ve fikirler metin haline getirilmektedir.
Çalıştayın ikinci aşamasında, özel bir mekanda ve tarihte sporun tüm branşlarında en donanımlı, bilgili, yetenekli ve belli sayıda katılımcıdan oluşan uzman ekipten oluşmalıdır. Bir önceki geniş tabanlı katılımcının katıldığı tüm tespit, öneri ve düşüncelerin yer aldığı metin, rapor haline getirilmelidir.
Çalıştayın üçüncü ve son aşamasında yine çok anlamlı ve özel bir günde, spor akademisyen hocaları, milli sporcular, antrenörler, spor federasyonlarındaki uzman kişilerin katıldığı “Spor Bilim Kurulu” tarafından son şekli ve ilerde “Sonuç Bildirgesi” hazırlanır.
Ortak aklın, üst aklın, akademik ve bilimsel aklın yaptığı Gümüşhane 100.yıl Spor Çalıştayı “Sonuç Bildirgesi” mülki amirlerin, Mahalli İdareler yöneticilerinin, kamu kurumu il müdürlüklerinin, meslek oda başkanlıklarının, STK temsilciliklerinin, milletvekillerinin davet edildiği mekanda ve ortamda yerel ve ulusal basınla paylaşılmalıdır.
Sürdürülebilir, çözüm odaklı ilimizin ekonomik, sosyokültürel, iklim ve coğrafi şartları göz önünde bulundurularak yapılan çalıştay ve sonunda hazırlanan Sonuç Bildirgesi, başta Gümüşhane milletvekilleri olmak üzere yetkili kişi, kurum, kuruluş ve Bakanlıklara dosya halinde verilmelidir. Sonraki süreç yerel basın ve kamuoyu tarafından takip edilmeli ve sıcak tutulmalıdır.
Bir sonraki yazımızda buluşmak üzere Hoşçakalın..