Gümüşhane Haberleri
2024-07-29 10:00:33

İŞTE O ZAMAN ALTIN KALPLİ OLURUZ

İsmail Hayal

ismhayal29@gmail.com 29 Temmuz 2024, 10:00

“Az sadaka çok belayı def eder ve ömrü uzatır”
(Hadis-i Şerif)

 

Bir büyük yarışmada mansiyon ödülüne layık görülen şiirimin bir beytinde şöyle demiştim;

Dört kitabın tamamen her dediği merhamet,
Sağ elin bilmeden ver dediği merhamet.

69 yılında bir tandırın kenarında doğduğum, üç yaşında en yakın gurbet Trabzon’a taşındığım, 89-93 arası Ankara gibi bir yerde üç öğretmenin yemek, temizlik karşılığında himmetine sığındığım, öğretmen olduktan sonra 97 yılında ayrılmamak üzere tekrar sinesine kavuştuğum bu şehrin bilhassa yetim ve yoksul çocuklarına burs sağlamak adına çok gayretlerim oldu.

Gerek temsilciliğini yaptığım GÜYAD çatısı altında ve gerek bireysel gayretlerimle bu şehrin işadamlarına ve bürokratlarına ulaşmaya çalıştım. Rahmetli olan Rafet Ataç, Hıfzı Kenan Çetiner, Birol Hayal, Ömer Faruk Hayal, Yıldız Eskicioğlu ve yaşayan ancak isimlerinin yazılmasını istemeyen gerçek altın kalpli insanlarımızın sayesinde birçoğu tıp öğrencisi yetim ve ihtiyaçlı öğrencilerimize burs sağladık. Bunların tamamına yakını mezun oldu ve meslek sahibi oldular.

Ve bugün Gümüşhane’de bir mühendis ağabeyimiz bu şehrin gerçekten ihtiyaçlı öğrencilerini titizlikle seçerek 18 yıl boyunca yılın sekiz ayında karşılıksız burs sağlamaktadır. Yine bu desteği 18 yıldır aksatmadan sağlayan bu yürekli evladımızın arkasında şüphesiz adını vermek istemeyen onlarca yiğit hemşerimiz var. Hepsini sizlerin adına ben o pak alınlarından öpüyorum.

Bugün bir lokantada iki kişinin yemek ücreti veya aylık sigara parası tıp ya da başka bölümde okuyan bir Gümüşhaneli evladımız için çok değerlidir. Az sadaka çok belayı def eder mukabilinden iç huzuru ve saadeti sağlamak isteyenler bir yetim öğrencinin duasına müracaat etsinler.

Bugün yurt dışında ve yurt içinde o kadar Gümüşhane derneğimiz var. Bizler tabela dernekçiliği istemiyoruz. Gümüşhane’de Şiran, Trabzon’da özellikle Çaykara ve Dernekpazarı’nın hayırseverlerinin öğrencilerin yoğun olduğu illerde yurt ve burs konusunda yaptıkları çalışmaları gururla takip etmekteyiz.

Mağdur ve mahrum coğrafya Gümüşhane’nin gerçekten çok başarılı evlatlarının muhteşem hikâyelerini duyuyoruz. Trabzon’da yeğenim olan Nursena Hayal YKS sayısal alanda Trabzon birincisi, Türkiye 200’ncüsü ile Elif Ecrin Eroğlu TYT Trabzon birincisi ve Sayısal Trabzon İkincisi, Türkiye 262’ncisi Gümüşhaneli. Bu ve diğer şehirlerde inançları ve gayretleriyle bu başarıyı yakalayarak bizleri onurlandıran her bir öğrencimizi tebrik ediyorum.   

Bu yazıyı okuyan gerçekten altın kalpli hemşerilerimiz yanında veya yakınında bir Gümüşhaneli başarılı öğrenciye ulaşsın ve geliri mukabilince az da olsa her ay bir burs vermeyi kendisine vazife addetsin. O zaman yaptığı bir küçücük hayrın kendisini, ailesini her türlü sıkıntıdan bertaraf edeceğine emin olsun.  

Son söz gönül mimarımız Yunus Emre’nin şu dörtlüğü olsun;

Yunus der ki ey Hoca,
Gerekse var bin hacca.
Hepisinden iyice,
Bir gönüle girmektir.

Yorumlar (1)

yusuf sadık Eğitimci Yazar-Gazeteci... 2 Ay Önce

Bir gönüle girmek o kadar kolay değil. . Gönülü anlamak ve içimizde duymak gerekiyor. Tıpkı Üstat SElahattin kaynak gibi. Nihavend şarkısında Ne Üstad: bakın ne diyor? Gönül nedir bilene gönül veresim gelir Gönülden bilmeyene hissiz diyesim gelir Aşk nedir, sevda nedir bunu bilmek gerektir Bunu bilen aşığı her gün göresim gelir,, Derleyen Yazar Müzüsyen YUSUF SADIK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.