Gümüşhane Haberleri
2024-07-09 00:09:21

ÜNİVERSİTEYE YOLCULUK PROJESİ

İsmail Hayal

ismhayal29@gmail.com 09 Temmuz 2024, 00:09

“İyi şeyler inandığında, daha iyisi sabrettiğinde, en iyisi hiç vazgeçmediğinde gelir”
La EDRİ

Gümüşhane gibi mahrum coğrafyaların tutunduğu tek dalıdır okumak. Zira coğrafyanın kader diye yaftaladığı bu şehrin gayretli çocuklarının tek kurtuluş reçetesidir okumak. Okumak ve kurtulmak.

Ve bizler eğitimin en önemli paydaşlarından olan ve sacayağının en sağlam ayağı eğitimciler olarak bu çocukları hayallerine kavuşturacak bu meşakkatli yolda onlara rehberlik edebilmek tek gayemizdir.    

Ve bizler biliyoruz ki hayallerine ulaşacak olan bu yavruların önündeki engelleri kaldırmak hepimizin asli görevi olmalıdır. Bu bağlamda aile, çevre ve okul diye tabir edilen sacayağı yere sağlam basmalıdır.

Tek gayemiz şudur ki bu coğrafyanın gayretli çocukları okusunlar, anlasınlar ve bunu hem eğitim hem de öğretim cihetinden hayatlarına tatbik eylesinler. Onlar önlerinde kendilerine örnek olan ağabeylerinin izlerini takip etmekle ve inanmakla bunun en zor kısmını hallettiler zaten.

Gelelim yazıma başlık olan bu hayırlı ve mükemmel projeye. Ve bu proje ile;

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başı çektiği, Gümüşhane, Bayburt ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlükleri olarak; eğitimin sacayakları olan öğrenci, öğretmen ve velilerin aktif katılımı ile eğitimde bilinçlendirme ve yönlendirme, ölçme değerlendirme, yordama, kariyer planlama ve doğru tercihte bulunma çalışmaları aracılığıyla kaliteli ve etkili eğitim faaliyetleri sunma amaçlanmıştır.

11.05.2024 Cumartesi günü Gümüşhane Üniversitesi’nde son bir YKS provası ile çocuklarımız kendilerini imtihan ettiler. Bu hayırlı projenin her safhasında görev alan ve hayata geçiren başta Trabzon Valiliği, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, KTÜ, Trabzon Üniversitesi, Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayburt ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüklerine, bu sınavlarda beş saatlik bir ekders karşılığında gönüllü olarak görev alan eğitimcilerimize, okumaktan başka hiçbir çıkarı olmayan ve bu yağmurlu günde uzaktan yakından sınıfları dolduran yavrularımıza bir eğitimci olarak en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Bu ve buna benzer proje sayılarının artarak devam etmesi tek dileğimizdir. Zira Halil Rıfat Paşa’nın dediği gibi “gidemediğimiz yer nasıl bizim değilse”, gidemediğimiz öğrencilerde asla bizim olamayacaktır.

O halde bizler öğretmenleri olmaktan ziyade birer eğitimci kimliğini ön plana alarak bizlere emanet olan bu çocuklara halimizle, hareketlerimizle, kılık ve kıyafetlerimizle, toplumdaki yerimiz ve değerimizle mükemmel bir şekilde rolmodel olmalıyız. Yoksa bu çocuklar ellerimizin içinden kaybolup gidecekler.

Bizler sahip çıkmadığımız sürece bir yerlerden birileri çıkıp yavrularımızı ellerimizden alacak, okutma ve yetiştirme bahanesi ile vatanına, milletine birer terörist olarak silahlarını bizlere döndürmelerine vesile olacaklardır.

Bu şehirde değer verdiğim ve bir zaman birlikte çalışma fırsatı yakaladığım Gümüşhane Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü ve sonrasında İl Milli Eğitim Şube Müdürü olan ve halen Balıkesir Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görevine devam eden Onur AYDIN’a bu projeye verdiği değerli katkılarından dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.