Gümüşhane Haberleri
2024-08-18 16:34:45

ADNAN GÜNGÖR ÜÇÜNCÜOĞLU 

İsmail Hayal

ismhayal29@gmail.com 18 Ağustos 2024, 16:34

"Öyle bir yaşa ki öldüğünde düşmanların bile ağlasın"
Hz Ali (RA) 

Ömrünü bu şehrin sevdasına vakfeden kim derseniz iki elin parmağını geçmeyen isimleri bir çırpıda sayarım size. 

Yazdığı eserlerle kütüphanemizi ve bilgi hazinemizi zenginleştiren, kurduğu vakıfla muhtaç öğrencilere can suyu olan, yazdığı sert ama bir o kadar doğru tespitleri kaleme aldığı köşe yazıları ile bu şehri uyandırmaya gayret eden çok değerli üstad Torullu ağabeyimiz, edibimiz, canımız Adnan Güngör Üçüncüoğlu'nu maalesef kaybettik. 

Çıkardığı yüze yakın kitabı ve topladığı binlerce kitap, resim, belge ile adeta Gümüşhane arşivini kuran değerli ağabeyimizin kaybı gerçekten büyük oldu. Bu kaybın etkisini ileride daha çok hissedeceğimiz aşikardır. 

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunda göstermiş olduğu büyük gayretleri, çıkarsız hizmetleri, verdiği sosyal, eğitim, tarih, sanat,  ve edebi katma değeri ile adını Gümüşhane'nin tarihine sağlam ve kalıcı iz bıraktığına şahidim. 

Tek başaramadığı şeyin çok gayretine rağmen Gümüşhane Yazarlar Birliği'ni kuramamasını gösterebilirim. O yüzden bu şehrin eli kalem tutan yazar ve şairlerine buradan çağrı yapıyorum. Ve bu çağrımı siz Güngör Üçüncüoğlu abimizin son vasiyeti olarak addedin ve en kısa zamanda bu birliği tesis edelim. 

Yeni yazarlara her konuda yaptığı yardımları, maddi ve manevi desteği, yol göstericiliği, fuarda, etkinliklerde ve Gümüşhane konusunda hemen her yere çağrılmadan, tabiri caizse bir golot beklemeden koşarak gitmesi ile hafızalarda yer etmiştir. 

Ben defaten şahit olmuşumdur ki  hasta yatağında bile bu şehre bir kitap daha nasıl kazandırabilirim derdinde olan bir deli sevdalısı idi bu şehrin. 

Sert mizacına rağmen asla küslüğü uzatmayan, saman alevi gibi sönüveren tonton yüzlü, aşk dolu kalbi ile bu şehirde ve üzerimizde gerçekten sağlam temelleri olan yakın bir akrabamız gibiydi. 

Evet, son görüşmemiz geçen ay  eşi, oğlu, damadı ve güzeller güzeli torunu ile Gümüşhane Fatih Parkı'nda otururken olmuştu. Elinde bir külah dondurma sana da ısmarlayayım mı demesi hala gözümün önünde. 

Bu şehrin bir başka sevdalısı Proje Adamı ve Aktivist Eyüp Demirel ile iki ay önce Torul'da o zengin kütüphanesinde ziyaret etmiş, elini öperek hayır duasını almıştık. Hemen bize muazzam bir sofra kurarak önce midemizi, sonra muhteşem sohbeti ile beynimizi doyurmuştu. 

Üçüncü oğulları ile ilgili kurduğu dernek ve vakıf ile yurt içi ve dışında tüm akrabalarını bir araya getirmiş, Trabzon Kalepark başta olmak üzere birçok davada emeline ulaşmıştı. 

Değerli Üstadım, ağabeyim, akıl hocam. Sevgili Güngör Ağabeyim. Biz senden ebediyen razı idik. Rabb'im de razıdır inşallah. Kederli eşine, çok kıymetli oğlun Behzat'a, kızına, akrabalarına ve ait olmakla her daim gurur duyduğun tüm Gümüşhaneli sevenlerine sabır ve metanet diliyorum.

Yattığın yer Cennet, Efendimiz (SAV) komşun olsun inşallah.

Yorumlar (1)

Mustafa mutaf 1 Ay Önce

Amin inşAllah. Ağzına gönlüne sağlık kardeşim. Çok güzel tasvir ettin. Güngör abimizin mekanı cennet olsun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.